fbpx

Peste o sută de pompieri la datorie de Paștele Catolic – „Nu dormiți cu lumânările aprinse”

147

Pompierii sibieni sunt la datorie în acest sfârșit de săptămână, gata să intervină în ajutorul sibienilor aflați în situații de urgență. Aceștia le recomandă oamenilor care sărbătoresc Paștele Catolic să fie atenți cu lumânările aprinse, pentru a evita situațiile neplăcute.

În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, peste 100 de pompieri militari sibieni cu mijloacele tehnice din dotare vor fi la datorie, în fiecare din zilele care urmează și sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

„În Noapte de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște. Cu acest prilej, recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse. Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. aneanas scrie

    despre PAȘTILE CATOLICE aveti ceva informatii?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.