ploaie primavara

Luna aprilie a început cu două zile extrem de călduroase, cu temperaturi mai mari decât normalul perioadei. Apoi, sâmbătă zona montană se află sub avertizare de ninsori, iar în restul țării plouă. Duminică, temperaturile vor scădea și mai mult. Dar, meteorologii spun că și săptămâna viitoare va fi la fel de capricioasă.

Meteorologul Elena Mateescu, directorul Administrației Națională de Meteorologie, a spus sâmbătă dimineață la Digi24 că „deja devine o obișnuință să vorbim aproape zilnic despre aceste alternanțe de zile călduroase, urmate de zile mai reci, cu precipitații”.

„Vineri am înregistrat chiar 23 de grade Celsius la opt stații meteorologice din partea de sud a țării, iar la această oră nu înregistrăm decât 9 grade Celsius. Acest lucru se va întâmpla și pe parcursul zilelor următoare, pentru că vorbim de o răcire și în partea de sud și sud-est, vremea devenind mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă”, a mai spus directorul ANM.

„Debutul săptămânii viitoare va fi caracterizat de aceeași vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, maximele nu vor depăși luni 14-15 grade Celsius, iar minimele vor fi de la -3 la 5 grade Celsius. Și luni vorbim de un cer mai mult noros în partea de sud, sud-est și centru. Marți, mercurul în termometre va mai câștiga câteva grade și este posibil să vorbim de valori de 17-18 grade Celsius, după care din nou – miercuri și joi – o scădere a valorilor termice până la 10-12 grade Celsius”, a mai spus directorul ANM.

Elena Mateescu a spus, astfel, că temperaturile asemănătoare acestui anotimp de primăvară vor veni „în săptămâna 12-19 aprilie, păstrează semnalul unor temperaturi apropiate de normele climatologice. Săptămâna 19-26 aprilie păstrează același semnal, valori de temperaturi apropiate de cele specifice, precipitații normale. De abia în cadrul săptămânii 26 aprilie – 3 mai vorbim de temperaturi ușor peste cele specifice perioadei”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu