whatsapp image 2020 08 25 at 10.59.01 1

Reprezentanții mai multor săli de fitness și piscine interioare din toată țara au inițiat o petiție prin care cer redeschiderea sălilor de fitness și a piscinelor interioare. Printre aceștia se află și câțiva sibieni. Unul dintre ei, Radu Coțofană, spune că decizia închiderii acestor locații a fost luată fără a avea la bază o anchetă epidemiologică și fără a lua în considerare impactul economic asupra celor care activează în domeniu.

”Pentru a motiva o soluție atât de drastică pentru domeniul nostru, organele statului român trebuiau să efectueze măcar un studiu sau o anchetă epidemiologică prin care să dovedească că cel puțin o sală de sport de pe teritoriul României a reprezentat un focar și a dus la o infectare colectivă. Art. 53 din Constituția României este foarte clar cu privire la obligația ca orice măsură să se ia justificat, deci pe bază de probe concludente la fiecare situație care a determinat restrângerea drepturilor. Hotărârea de Guvern, nu se bazează pe niciun studiu clinic, științific sau de orice alt fel prin care să se dovedească faptul că funcționarea în continuare a sălilor de sport este periculoasă și atrage după sine sporirea numărului de infectări și că singura soluție este închiderea completă a acestora. Șeful CNSU, Raed Arafat, afirmă că restricțiile impuse în România se bazează pe date din Franța, deoarece la noi „nu există studii de mobilitate”, spune Radu Coțofană într-o postare pe Facebook.

Petiția a fost semnată deja de peste 6.000 de români, și se găsește AICI. 

”Cu toții avem responsabilitatea de a respecta restricțiile și de a lupta împotriva acestei pandemii, iar una dintre cele mai eficiente modalități este să rămânem activi fizic într-un mediu sigur și controlat, pentru un sistem imunitar mai bun și o sănătate mai puternică! Este dovedit că sălile de sport sunt un mediu controlat și sigur, atunci când urmează toate măsurile de prevenție, precum distanțarea, igienizarea regulate a spațiilor și a echipamentelor înainte și după utilizare!” este doar o parte din motivația inițierii petiției.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu