operatie tumoare 2

Spitalele sunt din nou pline cu pacienți infectați cu covid 19, ceea ce face ca din nou, medicii să se concentreze asupra acestora în detrimentul celor ale căror tratamente sau operații pot fi amânate. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că unele intervenții chirurgicale, care nu sunt urgente, vor fi amânate.

Ministrul Sănătății a anunțat „concentrarea tuturor forțelor în perioada următoare pe îngrijirea pacienților cu Covid-19. Asta, da, ar putea să însemne amânarea unor operații elective, unor proceduri elective, asta ar putea să însemne că anumite spitale, respectiv anumite secții, o anumită parte a resurselor umane vor fi concentrate pe tratamentul pacienților cu Covid-19”, scrie Mediafax.

Vlad Voiculescu a mai spus duminică, într-o conferință de presă, că urgențele de patologie non-Covid vor fi direcționate către alte spitale „care până în prezent nu au oferit îngrijire de urgență. Cu alte cuvinte, anumite spitale de cronici, deși au baza umană și materială pentru îngrijirea urgențelor nu au făcut-o intotdeauna. Va trebui un efort din partea acestor spitale”.

Acesta a precizat că este vorba de spectale cu specialități precum Ortopedie, ORL, Urologie sau Chirurgie.

Vlad Voiculescu a solicitat de asemenea o implicare mai mare a rețelelor de spitale ale MAI, SRI, MApN și Transporturi.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu