fbpx

Ședință extraordinară la Consiliul Local – Se aprobă în sfârșit bugetul Sibiului

574

Consilierii locali vor vota bugetul Sibiului în cadrul unei ședințe extraordinare convocată joi, 8 aprilie. Bugetul este mai mare decât cel de anul trecut, iar majoritatea banilor vor merge către investiții.

Bugetul total al municipiului Sibiu în 2021 este de 954,70 milioane lei, mai mare cu aproximativ 10% față de bugetul anului precedent. Creșterea se datorează, în principal, veniturilor din contractele de finanțare din fonduri externe nerambursabile obținute de administrația locală.

VEZI AICI SUMELE EXACTE ȘI UNDE SUTN DIRECȚIONAȚI BANII 

Pentru anul 2021 bugetul municipiului Sibiu va fi mai mare decât cel de anul trecut. Acest lucru se datorează fondurilor europene atrase pentru investițiile din oraș. ”Bugetul local aferent anului 2021 este mai mare decât cel aferent anului 2020. Creșterea se datorează, în principal, din veniturile rezultate din contractele de finanțare din fonduri externe nerambursabile încheiate de administrația locală, concret 24 contracte de finanțare nerambursabilă semnate”, spunea Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Mai mult de jumătate dintre veniturile municipiului vor fi direcționate către investiții. ”Alocațiile bugetare sunt destinate serviciilor și lucrărilor necesare dezvoltării municipiul Sibiu și satisfacției interesului cetățenilor. Prin proiectul de buget aferent anului 2021 ne propunem o alocare de aproximativ 57% pentru investiții și aproximativ 43% pentru cheltuieli de funcționare (ex. curățenie, iluminat public, subvenție pentru transportul local de călători, reparații străzi, marcaje rutiere, reparații curente la unitățile de învățământ, etc.)”, explică Astrid Fodor.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.