raed arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat marți seară la Antena 3, că regulile pentru înmormântare vor fi schimbate, ca să devină mai permisive.

Arafat a transmis că este un ordin al Ministerului Sănătății care trebuie ajustat și că au existat discuții în cadrul cărora ”toată lumea” a fost de acord, inclusiv INSP, ca acest ritual să nu mai fie strict, ci trebuie relaxat, dar cu condiția respectării unor reguli sanitare.
Arafat a mai spus că nu crede că decizia este împiedicată pe linie politică, iar problema înmormântării a fost ridicată inclusiv în fața premierului, de față cu reprezentanții cultelor:
”Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte. Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, spune Arafat, citat de G4media.ro.

Comentariul meu

Lasă un răspuns