fbpx

Încă un caz de infectare cu tulpina britanică, depistat la Sibiu

1.399

Prevalența tulpinii britanice a crescut de mai bine de 8 ori în mai puțin de trei luni. Aceasta este concluzia unor noi secvențieri realizate de cei de la Medlife. Dintr-un lot de 92 de probe noi secvențiate, toate conțin tulpina britanică a coronavirusului. Dintre acestea un caz a fost identificat la o persoană din Sibiu.

Probele au fost selectate în mod aleatoriu și potrivit raportului, provin din următoarele județe: București – 46 de cazuri, Olt – 10 cazuri, Brașov – 9 cazuri, Dâmbovița – 6 cazuri, Teleorman – 5 cazuri, Prahova, Galați și Constanța – câte 3 cazuri, Argeș – 2 cazuri; Brăila, Covasna, Hunedoara, Ialomița și Sibiu câte un caz.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei nu au identificat pe lotul analizat prezența altor tulpini de interes epidemiologic, precum tulpina sud-africană sau braziliană.

Prevalența pe loturile analizate în laboratoare  a crescut într-un ritm accelerat, de la 12% la finalul lunii ianuarie la 77% la începutul lunii martie și ajungând, în prezent, la 100%.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.