fbpx

Un sibian face furori la ”sambo” și vrea să ajungă cel mai bun din lume – Daniel Natea luptă pentru titlurile europene și mondiale

1.686

Daniel Natea este unul dintre cei mai talentați sportivi ai momentului din Sibiu. Multiplu campion la concursuri renumite de Judo și Sambo, sibianul aspiră spre noi orizonturi și spune că și-a stabilit deja un scop pentru anul în curs.

Daniel Natea este un tânăr ambițios din Sibiu. La vârsta de aproape 29 de ani, acesta a reușit să adune o bogată colecție de trofee și medalii, obținute în urma performanțelor sportive. Daniel spune că pasiunea sa pentru sport s-a născut încă de la frageda vârstă de 7 ani, iar de atunci, sportul reprezintă una dintre cele mai importante lucruri din viața sa.

”Fac sport de 22 de ani. Pe la vârsta de 7 ani am început, atunci când m-a văzut pe stradă primul meu antrenor și m-a întrebat dacă vreau să mă apuc de judo. Inițial am zis că nu știu, apoi am mers la câteva antrenamente și am înțeles că îmi place”, spune Daniel Natea.

daniel natea 3

Copilăria unui sportiv de performanță

Daniel spune că unul dintre sacrificiile pe care a fost nevoit să le facă pentru a ajunge la performanță a fost să schimbe joaca pe antrenamente și să muncească mult.

”Antrenamentele necesită ambiție, disciplină și determinare. Eu de mic știam că la ora patru jumătate, orice ar fi și oriunde m-aș afla, trebuie să las tot și să merg la antrenament. Cele mai complicate lucruri probabil că sunt cantonamentele. Uneori faci și câte trei antrenamente pe zi, fiind rupt de realitate și de tot”, a mai spus sportivul.

daniel natea 2

Medalia de bronz la Cupa Mondiala de Sambo

Daniel a început anul 2021 cu dreptul. Sportivul sibian a concurat la categoria +98 de kilograme la la Cupa Mondială de Sambo de la Moscova și a obținut performanța de a se clasa pe locul trei, care i-a adus medalia de bronz. La competiţia găzduită de Sala Sporturilor din complexul Lujniki au participat circa 300 de sportivi din 16 ţări. Cea mai mare performanță de până acum a fost la Cupa Campionilor de judo, reușind să se clasifice printre primii 16  campioni din lume. De asemenea, Daniel Natea a obținut multiple medalii la campionatele europene și mondiale, participând chiar și la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

daniel natea 1

Obiective mari pentru anul în curs

Sportivul sibian spune că cel mai important obiectiv pentru anul 2021 este să-și depășească recordul personal și să obțină titlurile de Campion European și Campion Mondial în același an.

daniel natea 4

”Mi-am setat mai multe obiective pentru anul în curs. Printre cele mai importante se numără cel de a obține cele două titluri de campion în același an și înființarea unei Asociații Sportive non-profit, unde ne vom axa pe Judo, Sambo, Kickbox și dansuri”, a mai adăugat Daniel Natea.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.