fbpx

CONSENS – De ce a votat PSD bugetul municipiului Sibiu – Cătălin Stanciu crede că e corect echilibrat

408

Consilierul local Cătălin Stanciu, liderul Organizației Municipale PSD Sibiu, spune că a votat favorabil proiectul de buget al municipiului Sibiu pentru anul 2021, considerând că este „corect echilibrat”.

Stanciu a precizat pe pagina de Facebook că este de părere că bugetul din acest an este corect echilibrat, motiv pentru care votul său a fost favorabil. „Am considerat că bugetul municipiului pentru acest an, estimat la 994.944,51 mii lei, este corect echilibrat, 45% din cheltuieli fiind repartizate pentru capitolul funcționare, iar 55% pentru capitolul dezvoltare”, a spus consilierul.

Municipalitatea a alocat sume pentru investiții în modernizări de străzi, parcuri și unități de învățământ, dar și pentru alte obiective importante, printre care modernizarea stadionului și reabilitarea lacului Binder.

„Pe lângă investițiile în modernizări străzi, parcuri, unități de învățământ etc., se numără câteva obiective importante pentru care municipalitatea a programat alocarea de sume, precum: extinderea Căminului de pe strada Oituz, în vederea mutării Liceului de Artă; asigurarea cofinanțării pentru proiectele cu finanțare din fonduri europene precum: Reabilitarea Școlii Gimnaziale Nr. 21 și a Școlii ”Radu Selejan”, în vederea îmbunătățirii eficienței energetice; Extinderea corpului de școală și construire sală de sport la Școala Gimnazială N. Iorga; Construcție nouă cu destinația Creșă în incinta Grădiniței cu program prelungit Nr. 36; Extindere corp Școală Gimnazială I.L.Caragiale; Construcție nouă cu destinația Creșă la Școala Gimnazială Nr. 1; Reabilitarea internatului Colegiului Tehnic Independența și extindere corp școală și sală de sport la Școala Gimnazială Regele Ferdinand”, scrie Stanciu pe Facebook.

Iată câteva dintre investițiile cuprinse în bugetul din acest an, pe care consilierul PSD Sibiu le menționează:

„Municipalitatea va asigura co-finanțarea pentru proiectele europene ”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19 de către Spitalul Clinic de Pediatrie”; ”Creștere capacitate medicină de urgență pediatrică în spațiile existente” și ”Dotare ambulatoriu integrat Spitalul Clinic de Pediatrie.

Din bugetul pentru acest an au fost alocate sume și pentru modernizarea Stadionului Municipal Sibiu, amenajarea Lacului lui Binder și a unui Complex de Agrement și Sport în zona Târgul Obor.

Primăria a prevăzut în buget și sumele necesare pentru proiectele finanțate din fonduri europene nerambursabile: ”Crearea unui parc în zona Tilișca; ”Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din municipiul Sibiu în vederea creșterii eficienței energetice”; ”Spațiu multifuncțional de recreere, sport și educație în cartierul Gușterita”; ”Creare centru multifuncțional zona Oțelarilor, destinat comunităților marginalizate”, dar și pentru ”Strategie inteligentă bazată pe integrare și urbanizare smart – Sibiu SMART”.

În bugetul pentru acest an sunt cuprinse și sume pentru continuarea unor lucrări aflate în curs de execuție, printre care, Modernizare strada Calea Dumbrăvi (finanțat din fonduri europene), Amenajare parcare subterană cartier Hipodrom III, Sistem automat de închiriere biciclete în regim self-service – Sibiu Bike City (finanat din fonduri europene), Linia verde de transport Public a Municipiului Sibiu (finanțat din fonsuri europene) etc…

Dintre lucrările aflate în curs de contractare amintesc extinderea podului Alba Iulia, Traseul pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin (finanat din fonduri europene), modernizarea Transportului Public în Minicipiul Sibiu – furnizare 40 de autobuze CNG (finanat din fonduri europene).

De asemenea, sunt în curs de elaborare documentațiile tehnico-economice pentru câteva proiecte precum: Amenajare parcare subterană Piața 1 Decembrie; Construire parcare și restructurare Piața Agroalimentară Cibin; Construire parcare și restructurare Piața V. Aron, dar și Traseu pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin – etapa II și III.

Pe întreg parcursul acestui an voi urmări îndeaproape atât proiectele propuse a fi finalizate cât și cele ce vor urma a fi realizate din actualul buget pentru anul 2021 al municipiului Sibiu și voi reveni asupra dumneavoastră cu noi informații referitoare la stadiul de implementare al acestora. Pentru orice alte informații sau clarificări mă puteți contacta și pe adresa catalin.stanciu@sibiu.ro”, scrie Cătălin Stanciu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.