fbpx

Premierul României – ”Nu luăm în calcul o carantinare generală”

311

Florin Cîțu a declarat încă o dată că la nivel de Guvern nu se vorbește și nici nu se dorește o carantină generală. Asigurarea vine după ce Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a spus că o carantină de două săptămâni ”ar face minuni”.

„Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment. Am spus că nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării, dar cu această condiție – să ne vaccinăm cu toții. Este foarte important să înțelegem – 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm. Altfel nu avem șanse”, spune Florin Cîțu, citat de Mediafax.

El precizează că a avut o discuție cu Andreea Moldovan, după ce aceasta a spus că este de părere că două săptămâni de carantină națională „ar face minuni”.

„Am avut o discuție cu doamna secretar de stat (de la MS, Andreea Moldovan – n.r.) și dna secretar de stat dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuța despre virus – două săptămâni trebuie să stai în casă, 14 zile, pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era ipotetică, nu era o propunere în acest sens”, spune Cîțu.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Itu scrie

    daaa, vedem ce minuni face lockdownul…proasta aia nu isi da seama ca pana si la wuhan, unde cica a fost cea mai stricta carantina, au trebuit 2 luni de inchidere?
    si vorbeste din desene animate, lumea tot va interactiona in alea 2 saptamani, ca intotdeauna sunt lucruri care trebuie facute fata in fata, nu de la calculator. chiar crede ca poti opri totul? cam cine face mancare, repara instalatii etc? in plus nu poti sa crezi ca poate vreodata fi conformare 100% (sau macar 80%) intr-o tara de 20 milioane. guvernele din europa umbla dupa cai verzi pe pereti. sa se ocupe de spitale si sa ne lase in pace. cine intelege, intelege, cine nu, nu. nu mai are rost sicanarea asta dupa un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.