Sibiul se dezvoltă în Zona de Vest. Vezi motivele

10.534

Toate informațiile din piață confirmă faptul că Sibiul se dezvoltă în zona de Vest. Trendul de expansiune s-a evidențiat în ultima perioadă și direcția va continua și în următorii ani, dat fiind că municipalitatea Sibiului alocă fonduri pentru dezvoltarea acestei zone.De ce? Care sunt motivele care determină investitorii să-și îndrepte atenția în direcția aceasta?

În primul rând, 60% dintre sibieni lucrează astăzi în zona Industrial Vest. Este adevărat că în acest an mulți dintre ei au avut biroul acasă, dar cele mai multe companii multinaționale care și-au deschis sediu și la Sibiu au ales zona de Vest pentru a face acest lucru. În plus, an dupa an, noi sedii și hale industriale răsar în această zonă.

În al doilea rând, cea mai mare investiție publică de după Revoluție din Județul Sibiu, noul spital municipal, se va implementa aici.Proiectul se va construi pe o suprafață de peste 190,000 mp. În acest sens, municipalitatea a comunicat că va demara lucrări de lărgire și modernizare pentru Calea Șurii Mici.Lucrările de modernizare a infrastructurii au început încă din anul 2019, când străzile Tractorului,Țiglarilor, Zidarilor și Lacul lui Binder au fost deja amenajate.

Pentru sibienii dornici de cât mai multe locuri de relaxare, Primăria Sibiu a aprobat proiectul de dezvoltare pentru Lacul lui Binder. Autoritățile locale au anunțat faptul că zona Lacul lui Binder devine o zonă de agrement unică în oraș: un loc excelent de practicare a sporturilor nautice, va avea restaurant pe ponton, locuri de promenadă, pistă de alergat și de bicicliști.

Informațiile obținute din piața imobiliară confirmă faptul că majoritatea construcțiilor noi de locuințe colective sunt demarate aici. “Creșterea ofertei și cererii de locuințe noi din zona de Vest este un lucru firesc, după ce municipalitatea și-a mutat atenția aici. Cea mai mare forță de muncă este în Industrial Vest, zona are acces facil, străzile sunt modernizate, iar numărul zonelor de agrement este în creștere. Toate acestea constribuie la creșterea calității vieții oamenilor.” a afirmat Tibor Konrad, managerul companiei New Concept Living.

Astăzi, Sibiul este conectat cu Europa de Vest prin autostradă, iar deplasările sunt mai ușoare și mai rapide ca oricând. La începutul anului 2020 a fost finalizat și ultimul tronson de autostradă, care conectează Sibiul și centrul României de Europa de Vest prin autostradă. Distanța Sibiu – Munchen se parcurge în 11 ore cu mașina, până la Viena sunt 8 ore de condus, iar în Budapesta se ajunge în 5 ore și jumătate. “Accesul facil la autostradă și centura orașului sunt alți factori decisivi pentru cei care au cumpărat deja un apartament de vânzare, dar și pentru cei care vor să își extindă business-ul aici. Este limpede că și în următorii ani vom observa o creștere a acestei zone”, a completat Tibor Konrad.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)