alimente neperisabile donatii
Sursa: Basilica.ro

Parohiile și mănăstirile din județul Sibiu se implică într-un proiect filantropic. În fiecare lăcaș de cult vor fi așezate cutii unde pot fi puse alimente neperisabile, care vor ajunge la familiile nevoiașe.

„Parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Sibiului sunt implicate într-un nou proiect filantropic eparhial, intitulat „Cămăruța Milosteniei. Împreună dăruim bucurie și speranță”. Prin acest proiect filantropic, în locaşurile de cult vor fi aşezate cutii pentru donarea de alimente neperisabile care vor fi împărţite mai apoi persoanelor nevoiaşe. Credincioşii au posibilitatea să participe astfel la campania epahiei de colectare de alimente neperisabile care să ajungă la familii grav afectate social în această perioadă”, se arată într-o postare pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

Preoţii şi voluntarii din parohii vor înregistra alimentele donate şi le vor duce periodic la un centru de colectare la nivelul fiecărui protopopiat. Centrul protopopesc se va îngriji pentru primirea, înregistrarea şi mai apoi împărţirea alimentelor tuturor beneficiarilor aflaţi în evidenţă.

La Sibiu, colectarea şi împărţirea acestor alimente se va face prin reprezentanţii Departamentului social-filantropic.

Proiectul filantropic „Cămăruţa milosteniei” va fi implementat constant în bisericile din Arhiepiscopia Sibiului, nu doar în posturi sau în perioada marilor sărbători, pentru ca semenii aflaţi în nevoie să aibă în permanenţă ajutor din partea credincioşilor.

Sursa: Mitropolia Ardealului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu