Garaje în flăcări la Mârșa – Au fost incendii și la Mediaș, Șura Mare și Mălâncrav

665

În cursul nopții, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu și Mediaș și ai Punctului de lucru Avrig și Dumbrăveni au intervenit de urgență pentru localizarea și lichidarea a patru incendii. Au luat foc două garaje, coșuri de fum și un tomberon.

Unul dintre incendii a izbucnit în localitatea Mârșa. Au luat foc două garaje din cauza unui scurtcircuit la un frigider.

„S-a intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. De asemenea la fața locului au sosit în sprijin și membrii SVSU Racovița cu o autospecială de stingere și membrii SVSU Avrig. Au ars 2 garaje pe două proprietăți alăturate pe o suprafață totală de cca 70 de mp. În interiorul garajelor se aflau depozitate elemente de mobilier, materiale diverse și electrocasnice. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric produs la un aparat electrocasnic (frigider) depozitat în interior”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Și la Mediaș a avut loc un incendiu. A luat foc un tomberon. Pompierii au reușit să îl lichideze rapid.

De asemenea, alte doupă incendii au avut loc în Șura Mare și în Mălâncrav.

„Incendiu horn acoperiș casă de locuit în localitatea Șura Mare, str. Andrei Șaguna. La fața locului au intervenit prompt 2 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Sibiu. Au fost deteriorate grinzile din jurul hornului și cateva țigle. Nu au fost semnalate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de hornul neprotejat corespunzător față de elemente combustibile”, spune Alina Voina, ISU Sibiu.

Un incendiu a izbucnit la hornul unei case de locuit în localitatea Mălâncrav. Au intervenit pompierii militari ai Punctului de lucru Dumbrăveni cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD și membrii SVSU Laslea cu o autospecială de stingere. A ars acoperișul pe o suprafață de cca 20 mp iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al unui sistem de încălzire (șemineu) amplasat necorepespunzător față de elemente combustibile.

Pompierii avertizează

Pentru a diminua riscul de izbucnire a incendiilor, rugăm cetățenii să respecte principalele măsuri de prevenire, și anume:

 • verificați și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului de funingine;
 • evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului;
 • izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm. În spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
 • supravegheați permanent focul;
 • evitați supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur;
 • depozitați jarul și cenușa numai în gropi special amenajate;
 • amplasați lemnele și hainele la o distanță de minim 1 m față de sobele metalice, respectiv 50 cm față de cele din teracotă;
 • nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile;
 • nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;
 • nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
 • nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;
 • nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea;
 • instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului;
 • verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pun în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 !

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi