UPDATE: Protest la Sibiu – Sibienii se adună în Piața Mare – Au venit cu icoane în mâini

3.613

Sibienii au anunțat că vor protesta din nou împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru a încetini răspândirea coroavirusului. Deși evenimentul a fost programat pentru sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 16:00, în Piața Mare a Sibiului, niciun om nu a venit să își strige nemulțumirile, cu excepția organizatorului. Abia după aproximativ 40 de minute au început să se adune oamenii.

UPDATE 17:40

Protestatarii se împuținează. Mai sunt prezente în Piața Mare doar două grupuri. Oamenii sunt liniștiți. Nu au existat incidente.

UPDATE 17:25

Câțiva dintre protestari fie nu poartă masca de protecție, fie nu o poartă corect.

UPDATE 17:00

„Tot mă deranjează. Vaccinarea obligatorie, restricțiile de Sfintele Paști, școala, mergem cu mască, mai bine facem online. (…) Toată lumea știe de când eram mici să nu punem fularul pe nas, acum să ținem masca? Am venit cu o icoană, sunt creștin ortodox”, spune un protestatar.

UPDATE 16:50

În jurul orei 16:50, sibienii au început să vină în Piața Mare. Protestatarii țin icoane în mâini. La această oră sunt aproximativ 50 de oameni în centru.

Știrea inițială

Oamenii au anunțat că vor protesta împotriva restricțiilor impuse recent, și anume închiderea magazinelor la ora 18:00 în localitățile cu rată de infectare mare, dar și împotriva măsurilor precum portul măștii sau deplasarea după ora 22:00. Și vaccinarea împotriva COVID-19 este un subiect care urma să fie amintit la protest.

Chiar dacă pe rețelele de socializare multe persoane și-au anunțat prezența, până la ora 16:40 niciun om nu a venit în centrul Sibiului. Doar organizatorul a fost prezent la fața locului.

Pentru această manifestare au fost trimise și efective ale Jandarmeriei Sibiu în Piața Mare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. hop scrie

    astia-s indivizi care probabil na-u ce face acasa ! avizi de poze-n ziare ,

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.