protest sibiu 2

Sibienii au anunțat că vor protesta din nou împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru a încetini răspândirea coroavirusului. Deși evenimentul a fost programat pentru sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 16:00, în Piața Mare a Sibiului, niciun om nu a venit să își strige nemulțumirile, cu excepția organizatorului. Abia după aproximativ 40 de minute au început să se adune oamenii.

UPDATE 17:40

Protestatarii se împuținează. Mai sunt prezente în Piața Mare doar două grupuri. Oamenii sunt liniștiți. Nu au existat incidente.

sibiu protest 2sibiu protest 1

UPDATE 17:25

Câțiva dintre protestari fie nu poartă masca de protecție, fie nu o poartă corect.

protest sibiu piata mare 3protest sibiu piata mare 4protest sibiu piata mare 5protest sibiu piata mare 6protest sibiu piata mare 7protest sibiu piata mare 1protest sibiu piata mare 2

UPDATE 17:00

„Tot mă deranjează. Vaccinarea obligatorie, restricțiile de Sfintele Paști, școala, mergem cu mască, mai bine facem online. (…) Toată lumea știe de când eram mici să nu punem fularul pe nas, acum să ținem masca? Am venit cu o icoană, sunt creștin ortodox”, spune un protestatar.

protest sibiu sb 2protest sibiu sb 1

UPDATE 16:50

În jurul orei 16:50, sibienii au început să vină în Piața Mare. Protestatarii țin icoane în mâini. La această oră sunt aproximativ 50 de oameni în centru.

protest sibiu 1protest sibiu 3

Știrea inițială

piata mare 2

Oamenii au anunțat că vor protesta împotriva restricțiilor impuse recent, și anume închiderea magazinelor la ora 18:00 în localitățile cu rată de infectare mare, dar și împotriva măsurilor precum portul măștii sau deplasarea după ora 22:00. Și vaccinarea împotriva COVID-19 este un subiect care urma să fie amintit la protest.

Chiar dacă pe rețelele de socializare multe persoane și-au anunțat prezența, până la ora 16:40 niciun om nu a venit în centrul Sibiului. Doar organizatorul a fost prezent la fața locului.

piata mare 1

Pentru această manifestare au fost trimise și efective ale Jandarmeriei Sibiu în Piața Mare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu