Rafila: „Ținta de a vaccina 10 milioane de persoane până în iulie se îndepărtează”

1.218

Medicul Alexandru Rafila spune că ținta de 10 milioane de persoane vaccinată împotriva coronavirusului până la finalul lunii iulie se îndepărtează.

Ținta de 10 milioane de persoane vaccinate în România la finele lunii iulie s-ar putea îndepărta în condițiile în care în următoarea perioadă s-ar putea înregistra o inversare a tendinței și o scădere a numărului de solicitanți, a declarat duminică medicul Alexandru Rafila la Digi24, notează Aleph News.

Rafila spune că în această situație ar putea dispărea listele de așteptare și vaccinarea s-ar putea face la liber.

„31 iulie este o dată bună pentru vacanțe, dar nu pentru ținta de 10 milioane de vaccinați”, a spus Rafila.

Campanie de informare targetată privind nevoia e vaccinare, pentru toate zonele sociale

Medicul și deputatul PSD spune că este nevoie de o campanie de informare targetată privind nevoia de vaccinare, care să atingă toate zonele sociale.

Rafila a vorbit și de a doua situație care afectează procesul vaccinării, cea a produsului AstraZeneca. „Lumea trebuie să înțeleagă că vaccinarea este o șansă”, a spus medicul, care a oferit exemplul unei reacții adverse la aspirină, hemoragia digestivă, care are o frecvență mai mare decât reacțiile la vaccinul AstraZeneca.

„Este nevoie de o strategie de comunicare comună la nivelul UE pentru abordarea situației cu AstraZeneca. Crește neîncrederea populației și nu ne dăm seama în ce situație favorabilă suntem, în condițiile în care în mai puțin de un an marii producători au venit cu patru vaccinuri”, a spus Rafila.

Rafila spune că în România nu au apărut cazuri de tromboze după 400.000 de doze AstraZeneca administrate.

Ținta de 10 milioane de persoane vaccinate a fost avansată de premierul Florin Cîțu și ar permite o redeschidere în totalitate a economiei.

Premierul a spus că în aprilie sunt așteptate 8,3 milioane de doze de vaccin, iar la finele lunii mai un scenariu pesimist indică vaccinarea a 5 milioane de persoane, iar unul optimist vaccinarea a 6,5 milioane de persoane. 5 milioane de persoane reprezintă 35% dintre adulți, procent care face posibilă o revenire a economiei.
sursa: alephnews.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.