Screen Shot 2021 04 12 at 12.39.18

O femeie din orașul american New Orleans a ajuns după gratii după ce a refuzat să returneze 1,2 milioane dolari, bani care fuseseră virați din greșeală în contul ei. În loc să anunțe banca, femeia a decis să folosească banii în interes personal. Și-a cumpărat o mașină și o casă.

Însă toată situația s-a întors împotriva ei, iar în cursul săptămânii trecute a fost arestată, potrivit ABC News, citat de digi24.ro.
Femeia de 33 de ani, Kelyn Spadoni, fost dispecer la biroul șerifului dintr-o suburbie a orașului New Orleans, a constatat în luna februarie că în contul ei a ajuns suma de 1,2 milioane de dolari. Banii au fost virați de o companie de servicii financiare, în urma unei erori făcute de un angajat. Femeia ar fi trebuit să primească de la aceeași firmă suma de 85 de dolari. Nu s-a gândit nici măcar o secundă să anunțe greșeala sau să înapoieze suma.arestata america 2
În schimb, a transferat rapid întreaga sumă în alte conturi și și-a cumpărat o mașină nouă și o casă.
Între timp, firma și-a dat seama de eroarea comisă și a încercat să o contacteze pe Kelyn Spadoni pentru a remedia situația, însă a fost în zadar, pentru că femeia nu a mai răspuns la telefon. Firma a trimis, în același timp, și o notificare la bancă, pentru blocarea contului, însă era deja târziu, pentru că banii nu mai erau în contul respectiv.
Prin urmare, firma de investiții financiare a dat-o în judecată pe Spadoni. Între timp, șefii ei au aflat de toată întâmplarea și au concediat-o. În cursul săptămânii trecute, o instanță a decis arestarea ei sub acuzații de furt, fraudă bancară și transmitere ilegală de fonduri monetare, după ce s-a stabilit că în contractele încheiate cu clienții lor, firma de investiții precizează clar că în cazul virării unor sume necuvenite, aceștia au obligația să le returneze.

Potrivit sursei citate, firma a recuperat deja cea mai mare parte din suma virată din greșeală.

Comentariul meu

Lasă un răspuns