profi
foto: arhivă

Angajata unui magazin a fost amenințată cu toporul, chiar în incinta societății comerciale, de către un puștan în vârstă de 16 ani. Adolescentul era însoțit de doi amici, iar femeia i-a suspectat că au venit la furat. I-a urmărit cu privirea, iar tânărul s-a simțit deranjat și a scos toporul de sub haină.

Totul s-a petrecut în dimineața zilei de 24 martie la magazinul Profi de pe strada Turnului din municipiul Sibiu. În cursul zilei de luni, adolescentul a fost reținut.

„La data de 12 aprilie a.c., polițiștii Compartimentului Poliție de Proximitate din cadrul Biroului de Ordine Publică Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 16 ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, distrugere, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

A scos toporul în magazin

Minorul era însoțit de alți doi tineri. Fiindcă aveau un comportament suspect, angajata i-a urmărit cu privire, bănuindu-i că vor să fure. Adolescentul s-a simțit jignit, astfel că a scos toporul. A distrus chiar și o mașină parcată în apropiere.

„Tânărul este bănuit că, în dimineața zilei de 24 martie, în jurul orei 07,00, în timp ce se afla într-un magazin alimentar din zona centrală a municipiului Sibiu, pe fondul unui conflict spontan, folosindu-se de un topor, ar fi amenințat-o cu acte de violență pe o angajată a magazinului, după care ar fi distrus componente ale caroseriei unui autoturism parcat în apropiere, lovind autovehiculul cu pumnii și picioarele. Tânărul a fost imobilizat de către agentul de pază al societății, fiind preluat ulterior de către polițiști”, spune Elena Welter.

În cursul zilei de luni, în urma administrării probatoriului în cauză, sibianul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, Biroul de Ordine Publică, Compartiment Poliție de Proximitate.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.