profesor elevi scoala coronavirus
foto: arhivă

Ministrul Educației a declarat că există o “presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”, ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie “doar cu cadrele didactice vaccinate”.

“Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a spus ministrul, într-o conferinţă organizată la Ploiești, citat de Agerpres.

În context, acesta a precizat că nu are niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin anti-COVID, în familia sa fiind trei cadre didactice care s-au vaccinat atât cu serul de la Pfizer, cât şi cu AstraZeneca.

Ministrul a adăugat că că există o presiune din partea părinților ca la reluarea școlii să poată preda fizic doar profesorii vaccinați.

“E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.”, a afirmat ministrul Educației.
Sursa: Digi 24

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

7 Commentarii

Comentariu

  1. TEXTE IEFTINE … PARINTII INSISTA ….. CEREREA AR FI CORECTA , DACA TOTI PARINTII AR FI VACCINATI .

    1. Care e procentul acestor părinți? Chiar nu mai au alte argumente pe vaccinarea obligatorie? Să se facă școli pentru vaccinati și școli cu nevaccinați. Dacă reiese ca nr de caxuri e msi mare la vaccinati? Că ei sigur au virusul in corp!

    2. Tot ce este posibil, sunt curioasă dacă al meu va apărea, am spus că sunt minciuni! Niciun părinte nu mi-a cerut să mă vaccinez!!!!!!!

  2. Sunt vaccinat, dar as propune ca elevii cu părinți nevaccinati sa nu mai între în comunitatea școlară!!!! E bine???!

    1. Pai eu propun ca parintii care insista cu asemenea dorințe sa nu-si mai trimita ei copiii la școală, sa faca online! Nu sunt profesor!