gropi tiglari 4

Porțiunea dintre trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Țiglarilor și strada Deventer arată ca după război. Gropi, canale ridicate, carosabil petecit – obstacolele pe care conducătorii auto trebuie să le depășească zilnic. Oamenii spun că strada arată așa de mai bine de jumătate de an, însă tot ce s-a făcut până acum a fost să se astupe artificial gropile. Nici pentru pietoni situația nu este mai confortabilă. Pe alocuri, trotuarul este „mâncat” de vreme și s-au format denivelări.

Conducătorii auto care ajung în cartierul Țiglari, pe strada Țiglarilor, își pun mâinile în cap. Strada arată ca după un bombardament, fiind plină de gropi, denivelări și porțiuni petecite. Sibienii spun că de mai bine de câteva luni buni carosabilul arată așa. Calvarul șoferilor începe de la bariera căii ferate și până pe strada Deventer.

gropi tiglari 11

gropi tiglari 3

gropi tiglari 5

gropi tiglari 7

Gropi și diferențe de nivel – „Bumpere improvizate”

Cea mai rea porțiune din acest drum este cea de pe strada Țiglarilor la intersecția cu strada Lacul lui Binder, chiar în dreptul stației de taxi. Șoferii spun că din cauza denivelărilor, ai impresia că treci peste un calmator de viteză – „un bumper improvizat”, spune un participant la trafic.  gropi tiglari 18gropi tiglari 13

„Aici, în zona trecerii de pietoni, e groaznic. Dacă nu știi, nu pare mare lucru, dar când treci peste ea diferența de nivel e mai ceva decât la un bumper de viteză. Prima dată când am trecut pe acolo nu știam de ce încetinesc mașinile aproape de tot, dar după am realizat că dacă nu o faci, posibil și să-ți sară o roată. Canalele sunt foarte ridicate pe stradă, așa că fiecare șofer își face strategia lui de parcurgere a ceea ce pare un labirint. Unii trec pe banda pentru circulație în sens opus, iar alții merg foarte aproape de trotuar”, spune Sebastian, un sibian care locuiește în cartierul Tineretului și circulă zilnic pe acest drum.

Șoferii se plâng și de porțiunea de după calea ferată, unde sunt nevoiți să ocolească obstacolele. „Ocolești o groapă și dai într-un canal”, spune Mircea, un alt șofer sibian.

gropi tiglari 12gropi tiglari 17

Cratere și pe trotuare

Nu doar conducătorii auto se plâng de această stradă, ci și pietonii. Trotuarul s-a lăsat, astfel că s-au format denivelări și mici cratere în asfalt. gropi tiglari 9Mai mult decât atât, tot în această zona, pietonilor le dau bătăi de cap șoferii care parchează pe trotuar. Dacă o mămică vrea să treacă cu căruciorul cu bebelușul pe aici, nu poate, fiind nevoită să se deplaseze pe stradă.

masini parcate trotuar tiglarilor 3masini parcate trotuar tiglarilor 2

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu