Patru copilași cu COVID se luptă pentru viață la ATI – Doi dintre ei sunt gemeni

2.124

Patru copilași sunt internați, în prezent, pe secția ATI a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, fiind infectați cu COVID-19. Doi dintre micuți sunt gemeni, în vârstă de doar o lună, și locuiesc în Agnita.

Patru copilași, doi din județul Sibiu, iar alți doi din Horezu și Caraș-Severin, duc lupta pentru viață la ATI în Spitalul de Pediatrie. Este vorba despre o fetiță în vârstă de 9 ani, un sugar de 5 săptămâni, și despre o pereche de gemeni, în vârstă de o lună, potrivit informațiilor transmise de Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Pacienții internați în secția ATI a Spitalului Clinic de Pediatrie pentru infecție cu SARS CoV-2:
– fată de 9 ani din Horezu transferată direct în ATI în urmă cu 6 zile, asociază comorbidități însă are o evoluție favorabilă,
– sugar 5 săptămâni, din județul Caraș Severin, transferat în urma cu 4 zile direct în ATI, cu tulburări nutriționale, având o evoluție nefavorabilă din punct de vedere respirator și neurologic – cu prognostic rezervat.
– al treilea caz este al unui sugar de sex masculin din sarcina gemelară, cu afectare respiratorie în contextul infecției cu SARS CoV-2 și dependent de oxigen.
– cel de-al patrulea este fratele acestuia din urmă, cu evoluție favorabilă.

Gemenii sunt din Agnita, în vârstă de o lună, au fost internați în urmă cu 3 zile pe secția de Boli Infecțioase și transferați în ATI în ultimele 24 de ore.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.