Voiculescu, după demitere: ”Dacă superi sistemul, nu e nevoie de motive să te elimine”

386

În prima ieșire publică după demiterea sa, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că dacă superi prea tare sistemul, nu e nevoie de multe motive ca să fii eliminat.

Vlad Voiculescu a declarat, vineri, că mandatul său s-a încheiat acum 2 zile și asta a pus punct unui șir de 113 zile de mandat și „de ciocniri între mentalități”.

„Nu cred că este nimic rău, ăsta e motivul pentru care mulți dintre noi am intrat în politică, pentru a schimba mentalitățile. La asta se reduce totul, mai devreme sau mai târziu”, declară Voiculescu.

Fostul ministru afirmă că îi este în continuare teamă pentru oamenii din țară, pentru cei care au nevoie de ajutor, pentru cei care sunt văzuți de politicieni pur și simplu ca electorat, pentru oamenii din sistem care așteptau o schimbare, „cei care au văzut realitatea”: „dacă superi prea tare sistemul, nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”.

Vlad Voiculescu a adăugat că, deși avea experiența din 2016, a găsit totuși la minister vulnerabilități „înfricoșătoare”, atât în instituții centrale, cât și în teritoriu: „vorbesc despre neputința coordonării, neputința unui sistem de a-și servi cetățenii. Nu sunt vulnerabilități personale, ci ale unui sistem. Ai nevoie de timp, de oameni, de procese, de o anumită mentalitate și abordare ca să schimbi lucrurile”.

Fostul ministru a mai spus că a preluat Ministerul Sănătății „în colaps”

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi