philip

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este înmormântat sâmbătă, la castelul Windsor. Prințul Philip a murit la 99 de ani. La ceremonie participă doar 30 de persoane.

Sicriul a fost scos din locul unde a stat timp de 8 zile și a fost plasat pe un Land Rover, special modificat pentru acest moment.

https://www.youtube.com/watch?v=2sz2o6OEiQg

Slujba religioasă va avea loc la Capela Saint George. Cei patru copii ai cuplului regal și nepoții acestuia vor merge pe jos în spatele sicriului. Sicriul, purtat de militari din Marina Regală, va fi întâmpinat în faţa intrării vestice a Capelei Saint George de diaconul de Windsor şi de arhiepiscopul de Canterbury.

Şapca militară şi sabia de ofiţer al Marinei Regale care i-au aparţinut prinţului Philip vor fi depuse pe sicriu înainte de începerea slujbei, iar insigna sa de Alteţă Regală va fi depusă în altarul capelei.

După încheierea slujbei religioase la care vor asista regina Elisabeta a II-a şi membri ai familiei regale, sicriul va fi depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu