trantitpamant
sursa: captură video ePitesti.ro

Un bărbat din Pitești a murit vineri după ce a fost pus la pământ și imobilizat de mai mulți polițiști. după ce becropsia a arătat că bărbatul nu suferise un infarct, cum se crezuse inițial, ci murise asfixiat, procurorii au deschis o anchetă. Doi agenți de poliție au fost reținuți pentru 24 de ore.

Procurorul care instrumentează cazul bărbatului din Pitești, decedat în timp ce era imobilizat de polițiști, a anunțat că doi agenți de Poliție au fost reținuți duminică, pentru 24 de ore.

Procurorul a mai anunțat că în acest caz s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul.

Ancheta va continua, a anunțat procurorul.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns