controale politie

Autoritățile controlează în continuare sibienii pentru a vedea dacă respectă măsurile luate împotriva răspândirii coronavirusului. Față de ziua precedentă, s-au dat mai puține amenzi și avertismente. Totuși, zeci de sibieni încă nu poartă masca corect sau ies din case atunci când este interzis.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus, la activităţile de verificare participând 111 polițiști.

Astfel, au fost verificate 1.654 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 119 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 817 mijloace de transport, din care 40 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.250 de lei, dintre care:
– 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
– 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.750 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 17 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1164 persoane și 898 auto.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate 3 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.