somn doarme

Un studiu efectuat în Germania arată că foarte multe persoane dorm mai bine de când s-a impus lockdown-ul din cauza pandemiei. Aceasta ar fi una din părțile pozitive ale crizei aduse de coronavirus.

La analiză au participat 6.500 de respondenţi, intervievaţi anul trecut în perioada aprilie-iunie şi, din nou, anul acesta în ianuarie, scrie digi24.ro

Directorul SOEP, Stefan Liebig, atribuie acest lucru faptului că mulţi angajaţi au scăpat de drumul obositor până la serviciu, relatează agenția dpa, citată de Agerpres. În schimb, nevoia implicării părinţilor în lecţiile pe care copiii şcolari le fac acasă şi lipsa contactelor sociale în afara membrilor apropiaţi ai familiei sunt percepute ca factori negativi în viaţa de familie.

Acelaşi studiu mai relevă că satisfacţia de ansamblu asupra vieţii de zi cu zi s-a diminuat oarecum în al doilea val al pandemiei COVID-19 comparativ cu primul.

Privind în perspectivă, cercetătorii SOEP şi profesorii Universităţii Bielefeld care au evaluat cercetarea cred că efectele asupra tinerilor sunt cele mai îngrijorătoare pe termen lung.

Copiii din acele familii care nu reuşesc să le ofere suficient sprijin educaţional ar putea avea de suferit, remarcă Stefan Liebig

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns