Liber la vacanțe în Grecia – Românii nu mai stau în carantină

975

Grecia renunță la carantina obligatorie de şapte zile pentru turiştii din Uniunea Europeană, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite.

Anunţul survine în contextul în care Grecia se confruntă cu un vârf la pandemiei, cu zeci de morţi şi peste 1.500 de cazuri de infectare pe zi. Locuitorii din Grecia sunt în continuare supuşi unei izolări stricte, deplasările între departamente nefiind autorizate decât din motive „esenţiale” (familiale sau profesionale).

Carantina este ridicată chiar de luni, dar celelalte „restricţii pentru zborurile interne sau internaţionale vor rămâne în vigoare până la 26 aprilie”, a precizat aviaţia civilă, care reevaluează cu regularitate reglementările, în funcţie de situaţia sanitară.

Grecia se pregăteşte să îşi deschidă sezonul turistic la mijlocul lunii mai, însă guvernul şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a deschide din această săptămână frontierele pentru turiştii care provin din UE sau din alte ţări şi care dispun fie de un certificat de vaccinare, fie de teste PCR de depistare.

În afară de carantina de şapte zile obligatorie până acum, turiştii care ajung în prezent în Grecia trebuie să arate un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore.
Numai turiştii israelieni care sunt vaccinaţi nu sunt supuşi acestor obligaţii, în urma unui acord bilateral.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi