Nereguli la cimitirul din Sibiu – Curtea de Conturi obligă Primăria să recupereze banii

5.076

Camera de conturi Sibiu a făcut auditul financiar pentru activitatea financiară din anul 2020 a cimitirului municipal Sibiu. S-au găsit câteva nereguli, printre care și majorarea ilegală a unui salariu de bază. Curtea a cerut conducerii cimitirului să recupereze sumele care nu se regăseau în contabilitate.

Majorarea salariului de bază a excedat majorarea cuvenită în mod legal pentru viza CFP (10%) în sumă de 7.854 lei. În luna martie în conturile cimitirului s-au întors 3.534,30 de lei, urmând ca diferența de 4.319, 70 lei să fie restituită până în iunie anul acesta.

O altă neregulă găsită de cei de la Curtea de conturi a fost ”recunoaşterea eronată ca şi cheltuieli cu reparaţiile curente a unor lucrări de reparaţii mai ample la unele alei din Cimitir, în valoare de 162.048,46 lei”. Încă din timpul auditului neregula a fost remediată și s-au făcut modificările în contabilitate.

O altă abatere financiară în valoare de 114.398,40 lei a fost constatată ca urmare a scoaterea din gestiune a unor mijloace fixe pentru care nu au fost îndeplinite în totalitate procedurile legale de casare.

Curtea de conturi a stabilit că reprezentanții cimitirului au plătit 14.758,74 de lei în mod nejustificat pentru „adunat resturi vegetale„. Suma a fost recuperată în totalitate în luna februarie a acestui an.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.