Turiștii care merg în vacanță în România trebuie să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării

2.193

Administratorii de hoteluri și pensiuni din România îi sfătuiesc pe turiști să aducă o dovadă a faptului că sunt vaccinați, iar celor care nu s-au imunizat încă, li se oferă un test rapid gratuit.

Proprietarii de pensiuni din județul Tulcea au fost surprinși să constate ca rezervările pentru vacanța de 1 Mai și Paște au fost făcute la începutul lunii aprilie, scrie Digi 24. 

Dan Ghinescu, director de hotel: „Avem 21 de camere si la acest moment sunt peste trei sferturi rezervate pentru perioada respectiva”.

Turiștii care vin în Deltă au la îndemână foarte multe opțiuni pentru o vacanță de neuitat.

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării: „Îi atragem prin turele de caiac-canoe, hidrobiciclete, cu rutele de cicloturism, caii sălbatici de la Letea, pădurea Caraorman, sunt zone superbe, care pot fi arătate în perioada următoare”.

Dragoș Anastasiu, antreprenor: „Dacă sunteți vaccinați, minunat, arătați-ne o dovadă. Dacă aveți anticorpi, minunat, arătați-ne o dovadă. Dacă nu, avem aici teste rapide, neinvazive și îi rugăm pe toți să se testeze, dacă se poate înainte, dacă nu, la sosire, în așa fel încât să știm că toți care sunt aici sunt în zona de siguranță”.

În Delta Dunării se află în aceste zile și Charlie Ottley, jurnalist britanic pasionat de România.

Charlie Ottley, jurnalist BBC: „E foarte important să venim în locuri ca acesta, pentru că industria turistică din România suferă și trebuie s-o susținem. Iar Delta nu a fost promovată suficient în trecut și este o bijuterie a coroanei turismului românesc”.

De Paște si 1 Mai, în Delta Dunării, pentru trei zile de cazare, cu mic dejun, cină și masă festivă incluse, prețurile pornesc de la 800 de persoană și pot ajunge până la 2000 de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi