ioana mihaila

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru învestirea Ioanei Mihăilă ca ministru al Sănătății. Ceremonia de depunere a jurământului are loc la ora 18.15, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a Ioanei Mihăilă, ministrul Sănătății, transmite Administrația Prezidențială.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea lociercuri, ora 18:15, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, șeful statului va susține, la ora 19:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 și este de profesie medic primar endocrinolog și un cunoscut antreprenor în domeniul medical din județul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câțiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajați, implicați în tratarea pacienților din județ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituțiile de specialitate.

Absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidați pe țară la examenul național de rezidențiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu