iohannis
foto arhivă

Președintele Klaus Iohannis a făcut miercuri un nou apel la cetățeni pentru a se vaccina. De asemenea, a avertizat faptul că restricțiile nu înlătură pandemia. „Să nu aibă cineva impresia că, dacă a venit primăvara, s-a terminat pandemia”, a spus șeful statului.

„Am văzut împreună primul centru de vaccinare mobil în funcțiune. Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare în care am ajuns. Suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o, de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare până acum și pregătirile pentru această etapă s-au făcut într-un timp record. Pe de altă parte, sunt foarte bucuros să văd că deja multă lume vine efectiv la vaccinare. Când am ajuns la intrare deja au fost câteva zeci de persoane care abia așteaptă să intre la vaccinare”, spune Klaus Iohannis după ce a vizitat primul centrul mobil de vaccinare, amplasat în Afumați, județul Ilfov.

El precizează că astfel de containere vor fi folosite în toate locațiile unde este nevoie de vaccinare de acest tip.

„Se face, pur și simplu, fără programare și oamenii pot veni direct în comuna lor la centrul de vaccinare. Vom continua cu campania de vaccinare, se vor deschide noi centre, vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului care dorește să se vaccineze, este extrem de important.

Am văzut că și în aceste zile, la televizor, la radio, pe internet, s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile, pro/contra restricții, pro/contra vaccinare, și vreau să repet foarte pe scurt câteva date esențiale. Suntem în continuare în plină pandemie! Să nu aibă cineva impresia că, dacă a venit primăvara, s-a terminat pandemia. Din păcate, nu este așa. Măsurile care au fost impuse, așa-numite restricții, nu înlătură pandemia. Aceste restricții doar diminuează impactul, încetinesc răspândirea epidemiei, în așa fel încât eroii noștri din prima linie, personalul medical, să primească o șansă să-i trateze pe cei care, din păcate, fac forme grave. Există o cale de ieșire din pandemie, există o singură cale de ieșire din pandemie și aceasta este vaccinarea”, adaugă șeful statului.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.