Doi dintre câinii de serviciu ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj au ieșit la pensie. Unul dintre ei a fost dresat la Centrul Chinologic “Dr.Aurel Greblea” din Sibiu.

Unul dintre aceştia este Max, rasa ciobănesc german, în vârstă de 7 ani, care a lucrat în echipă cu plutonier major Iulian Muntean din anul 2015, după absolvirea, ca şef de promoţie, a cursului de căutare-salvare în mediul natural, desfăşurat la Centrul Chinologic “Dr.Aurel Greblea” Sibiu, scrie Agerpres.

De-a lungul timpului, a participat la diverse misiuni de căutare a unor persoane rătăcite în zona municipiului Cluj-Napoca dar şi în zona montană a judeţului Cluj.

Fiind un câine foarte energic, echilibrat şi sociabil, Max a avut un mare succes în rândul publicului, în special a copiilor, cu prilejul participării la evenimentele organizate în cursul anilor de Asociaţia Pentru Câini de Salvare Transilvania(CST) precum şi de Asociaţia Chinologică Napoca, dar şi in cadrul activităţilor organizate cu prilejul desfăşurării Şcolii Altfel.

Căţeluşa Eja, rasa ciobănesc german în vârstă de 9 ani, partenera devotată de muncă a colegului nostru, plutonier Paul Gocan din anul 2016, a participat la numeroase misiuni specifice de asigurare a ordinii publice.

La rândul său, energica Eja a participat cu succes la diverse exerciţii demonstrative cu prilejul evenimentelor la care a fost invitată instituţia noastră.

“Acum, la momentul pensionării, cei doi conductori câini serviciu trăiesc, desigur multe emoţii legate de coechipierii lor, însă, din fericire, i-au putut adopta, astfel încât îşi vor continua viaţa împreună, însă pe un alt “teren” – ACASĂ

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu