piata cibin

Pentru a începe primăvara cu energie și forță, se recomandă consumul de legume și fructe, mai ales că este sezonul în care apar producătorii locali cu roadele muncii lor. Piața este plină de verdețuri și legume de primăvară.

Tarabele din piață sunt pline cu verdeţuri şi legume. Ridichi, urzici, ceapă şi usturoi verde, lobodă, leurdă sau spanac, majoritatea de la producătorii locali, așteaptă să fie cumpărate. Prețurile sunt decente, iar după cum bine știți, în piață prețul se negociază. De exemplu, pentru cele mai căutate produse din această perioadă, și anume, ridichi, ceapă și usturoi verde, sibienii vor scoate din buzunare 2 lei per legătură.

ridichi

Salata verde, leușteanul și urzicile se găsesc la prețul de aproximativ 3 lei. Morcovii, țelina, sfecla și ceapa albă costă 5 lei, iar pentru cartofi, prețul variază între 1,5 și 2 lei pe kilogram.

urzici

piata

Datorită multitudinii de proprietăți benefice, leurda este la mare căutare în această perioadă. În piață găsim leurdă bio, crescută la Tălmaciu, la prețul de 2,5 lei pentru o legătură generoasă.

piaa

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu