perchezitii droguri
Foto Arhivă

În data de 21 aprilie, la Sibiu și împrejurimi, au avut loc 38 de percheziții în cel mai mare dosar de trafic de droguri din ultimii ani. În urma probelor care au fost aduse de polițiști și procurori, judecătorii Tribunalului Sibiu au emis mandate de arestare preventivă pentru 19 persoane, față de alte trei persoane fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. ”Lista” cu bunurile găsite la percheziții este impresionantă: droguri, arme letale, zeci de mii de euro, plantații de cannabis.

VEZI VIDEO ȘI DETALII DE LA DESCINDERI

În urma celor 38 de percheziții domiciliare, efectuate în cursul zilei de 21 aprilie, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au ridicat arme letale, care ar fi fost introduse ilegal în țară și deținute contrar dispozițiilor legale, bancnote din cupiură euro despre care există suspiciunea că sunt falsificate, aproximativ 2.000 de euro, precum și 50.000 de euro care ar proveni din derularea activităților ilicite.

În urma administrării probatoriului în cauză, la data de 22 aprilie a.c., magistrații Tribunalului Sibiu au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a 19 persoane, față de alte trei persoane fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Citește și: Odraslele unor afaceriști printre martori și suspecți

Din cercetări a reieșit că membrii grupării vizate, constituită în municipiul Sibiu, s-ar fi aprovizionat din alte județe cu importante cantități de substanțe psihoactive, droguri de risc și mare risc.

La gruparea infracțională ar fi aderat persoane profilate pe traficul de cannabis, cu surse de aprovizionare din județul Sibiu. La locuințele acestora au fost descoperite culturi de cannabis indoor, instalații de întreținere și cultivare și cantitatea de aproximativ 4 kilograme de muguri de cannabis.

Totodată, la gruparea infracțională, ar fi aderat, cu rol de coordonare, o persoană aflată într-un penitenciar, care ar fi organizat împreună cu alte persoane activități ilicite, planificând introducerea în țară a unor droguri de mare risc, precum și distribuirea acestora în județul Sibiu.

În urma perchezițiilor desfășurate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor arme letale, care ar fi fost introduse ilegal în țară și deținute contrar dispozițiilor legale, bancnote din cupiură euro despre care există suspiciunea că sunt falsificate, aproximativ 2.000 de euro, precum și 50.000 de euro care ar proveni din derularea activităților ilicite.

Valoarea de piață a drogurilor confiscate se ridică la aproximativ 300.000 de lei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu