vaccinare masina drive thru
Foto Arhivă

Conducerea DSP Sibiu analizează posibilitatea deschiderii unui centru de vaccinare ”drive thru”. Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu, spune că ideea este în analiză și că se caută un loc potrivit pentru acest tip de activitate.

Daniel Chelcea spune că la nivelul autorităților sibiene se dorește deschiderea unui centru de vaccinare ”din mașină”, dar este nevoie de un spațiu mare și ușor accesibil. ”Analizăm această posibilitate. În primul rând am stabilit că avem nevoie de un spațiu mare, pentru că mașinile trebuie să staționeze cele 15 minute de după vaccinarea șoferului. Deci, dacă să spunem, se vaccinează 20 de persoane pe oră, este nevoie de o parcare mare unde să se aștepte cele 15 minute, nu se poate face rabat de la această regulă sub nicio formă. Apoi avem nevoie de un loc ușor accesibil, undeva cât mai central, un loc pe unde sibienii trec des și în număr mare. Pentru că dacă îl facem undeva la ieșire, nu o să vină nimeni special pentru asta, așa se programează la un centru fix”, spune Daniel Chelcea.

Împreună cu colegii săi, directorul DSP a luat deja în calcul câteva locații: ”Ne-am gândit la parcarea mall-ului Șelimbăr. Este destul de mare. Dar, acolo este un centru fix, deci nu știu cât de oportun ar fi să organizăm acolo un drive thru. Ne mai gândim la parcarea Hornbach. Este și Kaufland-ul acolo, deci fluxul de oameni e mare. Parcarea de la Sala Transilvania ar mai fi opțiune, dara colo accesul în perioada aceasta este aproape imposibil din cauza lucrărilor la stadion. Ne mai gândim la locații, așteptăm și propuneri. Vrem să avem și beneficii dacă facem acest centru, să fie folositor și ușor de ajuns pentru sibieni”, spune Daniel Chelcea.

Într-un centru de vaccinare drive thru la Sibiu, Daniel Chelcea spune că s-ar folosi serul Moderna.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns