politia controale verificari masca amenzi 15

Aproape 80 de sibieni care au fost prinși sâmbătă fără mască au fost sancționați.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 114 de polițiști.

Citiți și: Sibiul sub pragul de 3,5 – Ce restricții rămân valabile și care se scot

”Astfel, au fost verificate 1.153 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 105 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 55 de mijloace de transport, din care 39 mijloace de transport în comun. ”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

Vedeți și: Sibiul scapă de unele restricții – Incidența scăzut la 3,29

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei, dintre care:

  • O sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei/izolării : Un minor de 16 ani din Hosman a fost depistat de polițiști nerespectând măsura carantinarii, fiind contact direct al unei persoane confirmare pozitiv COVID 19;

Mai multe detalii aici: Minor din Hosman amendat că nu a stat în carantină

  • 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție și
  • 11 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 24 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 7 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns