vaccinare masina drive thru
Foto Arhivă

Premierul Florin Cîțu a avut o întâlnire cu primarii unde s-a discutat despre accelerarea campaniei de vaccinare. Cîțu precizează că Executivul are în vedere ca în weekenduri să funcționeze centre de vaccinare drive thru și să se organizeze maratoane pentru vaccinare.

„Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni șansa la imunizare împotriva virusului și revenirea treptată la o viață normală. Primarii de orașe, municipii, comune și reprezentanții Consiliilor Județene reprezintă un sprijin important pentru informarea corectă a oamenilor și pentru a face mai ușor accesul la vaccinare. Am discutat astăzi (luni -n.r.) cu reprezentanții autorităților locale mai multe soluții care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri a centrelor de vaccinare drive thru și a maratoanelor pentru vaccinare”, transmite Florin Cîțu.

El adaugă că va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie.

„În prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca și alții să se alăture acestui efort comun. Vom merge mai departe în ceea ce privește amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaților și a familiilor acestora. Pentru comunitățile rurale sau mai greu accesibile, dar și unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susține activitatea centrelor mobile, o soluție eficientă având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson. Vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populației și pentru revenirea treptată la României, din perspectivă economică, socială și culturală. Voi continua colaborarea cu autoritățile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru, pentru că doar Împreună Învingem Pandemia”, conchide Cîțu.

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit, luni, cu reprezentanții Asociației Orașelor și Municipiilor din România, pentru discuții pe tema accelerării campaniei de vaccinare împotriva COVID – 19.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu