Unic la Muzeul în Aer Liber – Vizitatorii pot picta mai multe ouă uriașe până în Joia Mare

360

Vizitatorii care ajung în Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului vor avea parte de o surpriză: vor vedea cele mai mari ouă. Mai mult, le vor putea decora, sub îndrumarea muzeografilor care le vor explica tradiția și istoria decorațiunilor.

Muzeul ASTRA organizează în această săptămână o activitate inedită, destinată vizitatorilor de toate vârstele și denumită sugestiv Oul uriaș. Așa se face că participanții vor avea ocazia să picteze planșe din carton, sub forma unor ouă uriașe, care măsoară aproximativ 1:30m. Sub îndrumarea muzeografilor și pedagogilor din Muzeul ASTRA, ouăle ,,gigant” vor fi pictate cu motive tradiționale regăsite pe ouă încondeiate. În tot acest timp, muzeografii le vor oferi pictorilor de ocazie informații despre tehnica încondeierii ouălor, dar și despre folosirea culorilor naturale în acest proces și ce simbolizau desenele respective.

În mai multe gospodării din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului sunt expuse nu mai puțin de 16 ouă uriașe, pictate recent de copii care au participat la activitățile educaționale din muzeu.

Activitatea Oul uriaș are loc în Muzeul în aer liber până joi, 29 aprilie, între orele 10.00-16.00, în Pavilionul nou – zona Etno Tehno Parc.

Oul uriaș – În așteptarea iepurașului de Paști se va desfășura cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV 2. Accesul este permis în baza biletului de intrare în muzeu, iar participanții vor primi hărți la intrarea în Muzeul ASTRA, pentru a identifica cu ușurință Pavilionul Nou din zona Etno Tehno Parc.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi