odissea sibiu

Sala de evenimente de pe Șoseaua Alba Iulia este construită pe un teren care aparține Armatei Române. Acesta va folosit de NATO, pentru amenajarea unui comandament în care se vor investi peste 500 de milioane lei. În aceste condiții Odissea ar urma să fie demolată.

Sosirea NATO la Sibiu nu este una de bun augur pentru toată lumea. Faptul că în orașul nostru ar urma să funcționeze o structură importantă a cele mai cunoscute alianțe militară din lume, înseamnă și o dezvoltare a infrastructurii locale.
Guvernul a aprobat la începutul acestui an un proiect al Ministerului Apărării Naționale (MApN) care prevede construirea unui sediu al Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO la Sibiu. Investiția este estimată la aproape 550 milioane lei și este eșalonată pe 4 ani. Proiectul presupune realizarea de construcții pe o suprafață de aproape 5 hectare.teren armata sibiu„Prin realizarea proiectului de investiție imobiliară, actualele construcții propuse pentru consolidare și reabilitare, noile construcții și infrastructura aferentă vor fi dimensionate, dispuse și dotate corespunzător funcțiunilor necesare și nevoilor personalului, respectând standardele, normele și legislația de specialitate din domeniu. Toate spațiile vor avea un nivel deosebit în ceea ce privește dotările și finisajele interioare, asigurându-se un grad înalt de confort impus de standardele NATO. Proiectul de investiție imobiliară va cuprinde lucrări de demolare clădiri, lucrări de construire clădiri, construcții cu instalațiile aferente, amenajări militare cu rol de protecție, împrejmuiri, drumuri, alei și platforme, devieri rețele existente și proiectare de noi rețele de apă, canalizare, termice, gaz etc, refacere și redimensionare de branșamente la rețelele de utilități publice, după caz”, se menționează în documentul citat.

Odissea, victimă colaterală a NATO
Inaugurată în anul 2017, Sala de Evenimente ”Odissea Events Hall” a atras de la început prin concept și unicitate. Investiție cifrată la peste 300.000 de euro pare să aibă o soartă deloc fericită. După ce au primit o lovitură în plin odată cu apariția pandemiei, investitorii primesc acum o lovitură și mai grea.
Pentru că terenul pe care este construită sala, aparține armatei, aceștia au fost informați oficial că trebuie să îl elibereze.odiseea odissea sibiuSurse de încredere au explicat pentru Ora de Sibiu, că termenul până la care terenul trebuie eliberat este luna iunie a acestui an. Zona urmează să fie folosită pentru amplasarea viitorului Comandament al Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO la Sibiu.
Cei de la Odissea s-au ferit să facă vreo referire despre această problemă. ”Nu vrem să comentăm”, au spus aceștia. Problema este destul de acută, pentru că o relocare a actualei clădiri costă destul de mult. Imobilul se întinde pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, iar mutarea acestuia costă cel puțin 100.000 de euro.24232931 341761516290320 1815183760087653504 n

”Construcția a fost făcută de la zero. Nu e o clădire veche transformată în sală de evenimente, așa că fiecare detaliu a fost gândit și așezat acolo unde trebuie. Am colaborat cu o firmă de arhitectură și design care ne-a transpus în realitate ideile mele și ale asociatului meu. Încă de la fundație, totul este premium”, spunea în 2017, Leonid Folea, unul dintre investitori (Detalii AICI).

Prefectura nu comentează
Prefectul de Sibiu, Mircea Crețu, s-a ferit să facă vreo declarație legat de demolarea sălii de evenimente. ”Nu știu. Nu comentez”. Totuși în luna februarie a acestui an prefectul a avut o întrevedere legată de viitorul comandament NATO, întâlnire la care i-a asigurat pe reprezentanții Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (HQ MNC-SE), de tot sprijinul autorităților locale.

”În urma întrevederilor avute cu comandantul HQ MNC-SE, generalul maior Tomiță-Cătălin Tomescu, l-am asigurat de tot sprijinul în vederea integrării în comunitatea sibiană și în îndeplinirea tuturor condițiilor necesare structurii militare a NATO pentru buna funcționare. Este o bucurie și o onoare că avem în Sibiu HQ MNC-SE, care este cel mai nou comandament de nivel de corp de armată care face parte din structura de forțe NATO. Comandamentul parcurge în prezent etapele de dezvoltare în vederea atingerii capacității operaționale inițiale (IOC) potrivit standardelor NATO, pentru a fi în măsură să apere și să descurajeze orice agresiune la adresa Alianței în regiune. spunea în luna februarie. Mircea Dorin Crețu, prefectul județului Sibiu. Stirea, AICI.

Join the Conversation

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. americanii au ascuns comandamentul in munte noi destepti il plantam in mijlocul sibiului !pe langa aglomeratie
    pe timp de pace in caz de razboi vom fii primii loviti !

  2. Cum au reusit sa construiasca pe terenul.armatei? Cu acordul cui? In baza carui contract, care ce clauze are? Dupa ce se clarifica astea, putem sa le plangem sau nu de mila.

  3. Au vrut pomana , pomana au, e interesant sa scrie un articol sa vedem cine e proprietarul , SI cum au câștigat terenul , a fost o licitație sau ce modalitate de atribuire a fost la vremea respectiva, si pe urma să le plângem de grija .