amenda 1
foto: arhivă

Cinci persoane din Sibiu nu au stat în carantină la întoarcerea din străinătate au fost prinse de polițiști și sancționate cu amenzi în valoare de 9.000 de lei.

Este vorba despre patru bărbați în vârstă de 26, 45, 47, respectiv 53 de ani, toți domiciliați în localitatea Apoldu de Sus, sancționați de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului cu amenzi în valoare de 1.000 de lei fiecare, respectiv de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Copșa Mică, sancționat de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 122 de polițiști.

”Astfel, au fost verificate 805 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 74 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 194 mijloace de transport, din care 12 mijloace de transport în comun.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.000 de lei, dintre care:

  • 5 sancțiuni în valoare de 9.000 de lei aplicate pentru nerespectarea măsurii carantinei. Toți cei cinci contravenienți sunt reveniți din străinătate;
  • 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 27 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate două avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 27 aprilie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 16 controale  la unități de procesate și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate neconformități.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns