FOTO – Dezastru ecologic pe Valea Sevișului – Gunoaie la tot pasul – Râul este efectiv ”sufocat” de mizerie

997

Tot mai multe zone din județul Sibiu se umplu de gunoaie. Valea Sevișului și zona de lângă Pădurea Șopa sunt sufocate de deșeuri. Acestea au ajuns și în apă, probabil aduse din amonte, dar nici zona de lângă râu nu este mai curată. Se pare că unii sibieni au aruncat aici tot ce nu le mai folosea în casă- de la anvelope la pături, deșeuri, pet-uri.

Valea Sevișului, Pădurea Șopa și zona de lângă aceasta sunt cunoscute de locuitorii din zonă și des frecventate de cei care ies la plimbare și își doresc să petreacă timp în mijlocul naturii. Doar că natura este ”contaminată” cu tot felul de mizerii.

O porțiune din râul Seviș, undeva în spatele Avantgarden, este sufocată de gunoaiele care s-au prins în crengile din apă. Cel mai probabil au fost aduse de apă din amonte, dar, chiar și așa, acolo tot niște sibieni fără respect pentru mediu le-au aruncat. Așa se face că în apă pet-urile au format un mic baraj.

Nici zona cu iarbă de lângă râu nu este mai curată. Și aici și-au găsit loc tot felul de deșeuri. Sunt aruncate anvelope, resturi de materiale de construcții, resturi menajere.

Curățarea zonei intră în atribuțiile primăriilor Cisnădie și Șelimbăr, care își împart traseul râului Seviș. Apele române i-ar putea sancționa pe cei care au aruncat deșeurile pe cursul râului, iar Garda de Mediu pe cei care le-au aruncat în zona verde. Însă să-i găsești pe cei vinovați înseamnă să cauți acul în acrul cu fân.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Itu scrie

    de ce puneti in ghilimele “contaminata”? daca nici aici nuse poate folosi fara ghilimele, atunci unde?
    si de ce folositi formularea asta cu “sibienii”? ziceti oamenii. nu va nu ar fi sibieni, dar e penibil. sibienii in sus, sibienii in jos, ca si cand ar fi relevant.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.