A murit Gabriela Eminovici – Șefa secției de Cardiologie din Sibiu a decedat la Oradea

15.414

Gabriela Eminovici, șefa Secției Cardiologie din cadrul Spitalului Județean Sibiu a pierdut lupta cu viața. Medicul sibian a decedat joi, în urma unui edem pulmonar.

Gabriela Eminovici a fost infectată cu Covid-19 și a dezvoltat o formă severă a bolii, fiind transportată miercuri la Spitalul din Oradea,  pentru a ajunge la o clinică din Germania. Deoarece nu a fost găsită o aeronavă disponibilă, transportarea nu a fost posibilă iar medicul a pierdut locul din secția ATI a spitalului din Germania, rămânând la Oradea până când urma să se elibereze un alt loc. Din păcate, joi seara, Gabriela Eminovici a decedat.

”S-a stins din viață un cardiolog de excepție, cu o pregătire deosebită și cu o reală vocație, iar medicina sibiană este de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârșit. Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu devotament și empatie și va rămâne mereu atât în inimile colegilor săi cât și în inimile pe care le-a tratat și le-a dat șansa la viață. Îi aducem un pios omagiu iar gândurile noastre bune se îndreaptă către familia îndurerată și îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe!
Din nefericire, deși mai avea multe de oferit, atât pe plan profesional cât și pe plan personal, viața și cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecția cu SARS-CoV2. Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor. Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări și a cazurilor grave, prin vaccinare.”, anunță colegii săi de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi