Sibian amendat cu 10.000 de lei – A declarat o adresă falsă pentru carantină

915

Un bărbat din Copșa Mică nu a fost găsit de către polițiști la domiciliu în 2 zile consecutive, iar apoi s-a dovedit că acesta a comunicat specialiștilor DSP o adresă greșită la care va sta în carantină

Contactat telefonic acesta le-a spus polițiștilor că în fapt stă la o altă adresă decât cea comunicată specialiștilor DSP. În urma verificărilor polițiștii au stabilit că bărbatul i-a indus în eroare, motiv pentru care i-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei fiecare ca urmare a inducerii în eroare a polițiștilor cu scopul de a se sustrage măsurii carantinei.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 131 de polițiști.

”Astfel, au fost verificate 851 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 117 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 323 de mijloace de transport, din care 13 mijloace de transport în comun.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei, dintre care:

  • 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei/izolării. Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Apoldu de Sus a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că nu a respectat măsura carantinei, acesta a revenit recent în țară. Un alt bărbat, în vârstă de 27 de ani, din Copșa Mică nu a fost găsit de către polițiști la domiciliu în 2 zile consecutive (27 și 28 aprilie a.c.).
  • 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție
  • 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 29 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate trei avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 29 aprilie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat 4 acțiuni de  control în piețele agroalimentare din județul Sibiu. De asemenea, în colaborare cu lucrătorii Biroului Politie Autostrăzi, s a derulat o acțiune de control în trafic, fiind verificate un număr de 33 mijloace de transport. Nu au fost constatate încălcări ale normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi