Polițiștii sibieni vor patrula pe străzi de Înviere – “Cetățenii sa circule pe trotuare pentru a evita accidentele”

510

Aproape doua sute de sibieni vor patrula pe străzi în noaptea de Înviere. Aceștia le recomandă cetățenilor să evite aglomerările în drumul spre biserică.

Polițiștii sibieni vor fi la datorie și în acestă zi, astfel încât Sărbătoarea Învierii Domnului să fie celebrată în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

“În această seară, în care sărbătorim Învierea Domnului, polițiștii sibieni vor acorda o atenție deosebită siguranței cetățenilor în zona lăcașurilor de cult, unde aceștia, împreună cu jandarmii, vor sprijini și îndruma credincioșii care vor participa la slujbele religioase”, spun polițiștii sibieni.

Pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranța publica sunt prezenţi la datorie peste 170 de poliţiştii, scopul acestora fiind atât menţinerea ordinii şi liniştii publice, precum şi verificarea respectării măsurilor impuse de autorităţii în contextul pandemiei de COVID – 19.

“Recomandăm ca deplasarea către biserici să se realizeze cu evitarea aglomerărilor, iar cetăţenii să circule pe trotuare, astfel încât să prevină producerea accidentelor”, recomandă aceștia.

Pe drumurile publice, polițiștii rutieri vor acționa pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, dar și pentru fluidizarea traficului.

Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Vă reamintim faptul că, în cursul acestei nopţi, este permisă deplasarea persoanelor în intervalul orar 22:00 – 05:00.

În caz de urgență sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sesizați cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.