cod galben vant munte
FOTO arhivă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo, valabilă de sâmbătă de la ora 21:00 până duminică la ora 21:00, în care avertizează că urmează intensificări puternice ale vântului, ploi torențiale și căderi de grindină în toată țara.

Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45…65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

Comentariul meu

Lasă un răspuns