FOTO: Sute de credincioși participă la slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

1.673

Sute de credincioși participă la slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Slujba este organizată atât în interiorul, cât și în exteriorul lăcașului de cult, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Deoarece carantina a fost ridicată în noaptea dinspre 1 spre 2 mai, credincioșii pot circula liber, fără declarație pe proprie răspundere, până la 5 dimineața, pentru a putea participa la slujba de Înviere.

Acesta a început la ora 23:30, cu Canonul Sâmbetei celei Mari, iar mai apoi a continuat, la ora 00, cu Slujba Învierii. În cadrul ceremoniei religioase se citește Sfânta Evanghelie de la Matei capitolul XXVIII, versetele de la 1 la 16.

Cu puțin timp înainte de miezul nopții, preotul a aprins în interiorul Catedralei, de la candela în care arde Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim, o făclie pe care a înălțat-o cu ambele mâini, rostind de trei ori chemarea „Veniți de luați lumină!”.

Din cauza situației epidemiologice actuale, credincioșii au așteptat în afara Catedralei, acolo unde au fost marcate locuri individuale, unde au primit de la clerici Sfânta Lumină.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Andrei scrie

    Atata distantare vad in poze de ma dor ochii… Tare greu era sa faca si ei niste marcaje temporare pe trotuar si sa puna niste jandarmi sa se plimbe printre ei, ca sa fie siguri ca nu se incalca regula. Din pacate, eforturile de convins oamenii ca in pandemie nu se merge la astfel de evenimente sunt in zadar. Sau poate au facut marcaje, dar tot in zadar… Prepare yourself, rata de infectare mare is coming!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.