slujba inviere catedrala mitropolitana sibiu 8

Sute de credincioși participă la slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Slujba este organizată atât în interiorul, cât și în exteriorul lăcașului de cult, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

slujba inviere catedrala mitropolitana sibiu 11 slujba inviere catedrala mitropolitana sibiu 12 slujba inviere catedrala mitropolitana sibiu 1

Deoarece carantina a fost ridicată în noaptea dinspre 1 spre 2 mai, credincioșii pot circula liber, fără declarație pe proprie răspundere, până la 5 dimineața, pentru a putea participa la slujba de Înviere.

Acesta a început la ora 23:30, cu Canonul Sâmbetei celei Mari, iar mai apoi a continuat, la ora 00, cu Slujba Învierii. În cadrul ceremoniei religioase se citește Sfânta Evanghelie de la Matei capitolul XXVIII, versetele de la 1 la 16.

slujba inviere catedrala mitropolitana sibiu 4 slujba inviere catedrala mitropolitana sibiu 2 slujba inviere catedrala mitropolitana sibiu 3

Cu puțin timp înainte de miezul nopții, preotul a aprins în interiorul Catedralei, de la candela în care arde Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim, o făclie pe care a înălțat-o cu ambele mâini, rostind de trei ori chemarea „Veniți de luați lumină!”.

slujba inviere catedrala mitropolitana sibiu 5 slujba inviere catedrala mitropolitana sibiu 6

Din cauza situației epidemiologice actuale, credincioșii au așteptat în afara Catedralei, acolo unde au fost marcate locuri individuale, unde au primit de la clerici Sfânta Lumină.

inviere sibiu 2 inviere sibiu 3 inviere sibiu 4 inviere sibiu 1

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Atata distantare vad in poze de ma dor ochii… Tare greu era sa faca si ei niste marcaje temporare pe trotuar si sa puna niste jandarmi sa se plimbe printre ei, ca sa fie siguri ca nu se incalca regula. Din pacate, eforturile de convins oamenii ca in pandemie nu se merge la astfel de evenimente sunt in zadar. Sau poate au facut marcaje, dar tot in zadar… Prepare yourself, rata de infectare mare is coming!