VIDEO Cum se lucrează pe tronsonul Sibiu- Boița – ”Ne gândim la un schimb de noapte”

1.573

Constructorii tronsonului 1 din autostrada ce va lega Sibiul de Pitești sunt optimiști că vor termina lucrarea în termenul prevăzut în contract- finalul lunii mai 2023. Pentru a nu depăși termenul se gândesc chiar să introducă un schimb de noapte. Până atunci, au explicat cum se lucrează pe tronsonul Sibiu- Boița și care sunt cele mai mari provocări.

Reprezentanții CNAIR au pus la dispoziție un video cu inginerii care fac parte din echipa care lucrează la construirea tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu- Boița. Aceștia au dat detalii tehnice despre lucrare, dar care sunt și interesante. De exemplu vor fi 27 de poduri care se construiesc printr-o metodă ce pare ingenioasă pentru novici, în acest moment lucrează 100 de oameni, vor fi 24 de ecoducte, iar în scurt timp s-ar putea lucra și pe timp de noapte.

Inginerii Bogdan Alexandru și Cristea Robert au prezentat detaliile tehnice ale proiectului la care lucrează în prezent, subliniind progresul fizic stabilit și intenția de a termina lucrarea în timpul prevăzut cotractual.

”Vorbim de pe axul 50 al Podului (una dintre axele principale) unde lucrările sunt realizate în prezent. Este una dintre axele care va susține execuția în consolă echilibrată a podului. Folosim un sistem de cărucioare și se va betona tot podul din secțiuni de 4 sau 5 metri, înaintându-se simetric de pe fiecare cap de pilon. În axul 40 care este în spatele nostru în partea dreaptă pe calea spre Pitești avem capul de pilă care este finalizat”, subliniază Bogdan Alexandru.
„Astăzi am început montarea structurii metalice care va susține acest cărucior”

De vorbă cu inginerii de pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești

#SibiuPitești, lotul 1, detalii tehnice: ”Există 27 de structuri pe acest tronson de autostradă definite ca poduri”Inginerii Bogdan Alexandru și Cristea Robert au prezentat detaliile tehnice ale proiectului la care lucrează în prezent, subliniind progresul fizic stabilit și intenția de a termina lucrarea în timpul prevăzut cotractual. ”Vorbim de pe axul 50 al Podului (una dintre axele principale) unde lucrările sunt realizate în prezent. Este una dintre axele care va susține execuția în consolă echilibrată a podului. Folosim un sistem de cărucioare și se va betona tot podul din secțiuni de 4 sau 5 metri, înaintându-se simetric de pe fiecare cap de pilon. În axul 40 care este în spatele nostru în partea dreaptă pe calea spre Pitești avem capul de pilă care este finalizat”, subliniază Bogdan Alexandru. „Astăzi am început montarea structurii metalice care va susține acest cărucior””Vor fi, de fapt, două cărucioare (fiecare va betona o parte a podului pentru a nu risca un debalans) și după fiecare betonare trosoanele în sine vor fi tensionate ca să țină tot podul la un loc. Ritmul de betonare în această tehnologie este în general de un tronson tunat la fiecare 7 zile. Există 27 de structuri pe acest tronson de autostradă definite ca poduri (adică o deschidere mai mare de 5 metri) și încă 24 de structuri mai mici fabricate pentru trecerea animalelor și permeabilitatea în transversala autostrăzii (așa numitele ecoducte)”, a explicat inginerul Bogdan Alexandru. ”În momentul de față avem în jur de 100 de oameni mobilizați ca forță de muncă în șantier””În moemntul de față avem în jur de 100 de oameni mobilizați ca forță de muncă în șantier. Mobilizarea pe șantier este suficientă în momentul de față. Când va fi nevoie vom suplimenta efectivul de muncitori pe șantier. Ne gândim chiar la un schimb de noapte deoarece ne dorim și sigur vom reuși să fim în timp cu această lucrare. Avem sprijin din toate părțile și facem tot posibilul să ne încadrăm în timp”, a concluzionat inginerul Cristea Robert.

Posted by Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere on Tuesday, April 27, 2021

”Vor fi, de fapt, două cărucioare (fiecare va betona o parte a podului pentru a nu risca un debalans) și după fiecare betonare trosoanele în sine vor fi tensionate ca să țină tot podul la un loc. Ritmul de betonare în această tehnologie este în general de un tronson tunat la fiecare 7 zile.

Există 27 de structuri pe acest tronson de autostradă definite ca poduri (adică o deschidere mai mare de 5 metri) și încă 24 de structuri mai mici fabricate pentru trecerea animalelor și permeabilitatea în transversala autostrăzii (așa numitele ecoducte)”, a explicat inginerul Bogdan Alexandru.

”În moemntul de față avem în jur de 100 de oameni mobilizați ca forță de muncă în șantier. Mobilizarea pe șantier este suficientă în momentul de față. Când va fi nevoie vom suplimenta efectivul de muncitori pe șantier.
Ne gândim chiar la un schimb de noapte deoarece ne dorim și sigur vom reuși să fim în timp cu această lucrare. Avem sprijin din toate părțile și facem tot posibilul să ne încadrăm în timp”, a concluzionat inginerul Cristea Robert.

Sursa Facebook CNAIR

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. hop scrie

    asa ceva……sa se lucreze noaptea !!!! sa se depaseasca termenul …in tara asta !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.