politia controale verificari masca amenzi 8
foto arhivă

Douăzeci și cinci de sibieni au fost prinși fără mască în ziua de Paște și au fost sancționați cu amenzi în valoare de 4.500 de lei.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 127 de polițiști .

”Astfel, au fost verificate 792 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 29 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 149 de mijloace de transport, din care 2 mijloace de transport în comun.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 2 mai a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate 4 avertismente scrise și 3 amenzi în valoare de 4500 lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și nerespectarea măsurii privind deplasarea/libera circulație.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns