Util – Hartă în timp real cu scenariile pentru școlile din fiecare localitate

1.133

Cercetătorii Universității “Babeș Bolyai” au creat Harta localităților după scenariile în care se redeschid școlile pe 5 mai 2021.

În cazul localităților cu o rată de incidență sub 1 la mie, pe hartă apare scenariul verde și indicația “prezență fizică”, scrie edupedu.ro. În Sibiu se aplică scenariul galben, ceea ce înseamnă că preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Citiți și: Explicațiile ISJ despre cum revin elevii din județ la școală – În Sibiu este valabil scenariul galben

În localitățile aflate în scenariul galben, cel roșu fiind desființat prin comasarea cu acesta, rata de incidență este de peste 1 la mie și pe hartă apare indicația “școală online”. Această indicație este valabilă pentru clasele V-VII și IX-XI, elevii de ciclul primar și copiii de grădiniță venind fizic la cursuri/activități până la intrarea în carantină a localității, indiferent de scenariu.

Grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai 2021, după vacanța de Paște. Miercuri vor începe cursurile copiii de grădiniță, precum și elevii care nu susțin examene, adică cei din clasele pregătitoare – a IV-a, elevii din a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Elevii din ani terminali vor reveni la școală pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.