Studenții nevaccinați ar putea merge la cursuri îmbrăcați în combinezoane de protecție

1.917

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se iau în considerare măsuri suplimentare în ceea ce privește elevii și studenții nevaccinați. Aceștia din urmă ar putea participa la cursuri îmbrăcați în costume de protecție. unele universități iau în calcul această posibilitate.

„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu acordat HotNews.

În plus, Ministrul Educatiei spune că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați în ceea ce privește locurile în cămine.

„O altă idee ar putea fi prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare. Așa cum dintotdeauna au existat criterii care au dat prioritate celor care au avut rezultate profesionale foarte bune sau celor aflați în dificultate din perspectivă socio-economică, așa s-ar putea acorda prioritate și celor care sunt vaccinați pentru a contribui la o siguranță sanitară în campusurile universitare. Nu-și propune nimeni să oblige pe cineva, însă aceste criterii cred că ar putea să fie luate în considerare”, a precizat Cîmpeanu.

În ceea ce privește posibilele discuții legate de discriminare care ar putea apărea în spațiul public, Ministrul Educației a precizat în cadrul aceluiași interviu: „Cu siguranță pot apărea astfel de discuții, însă răspunsul este foarte clar – dintotdeauna a existat o discriminare care nu a trecut de limitele legii atunci când o universitate are 1.000 de locuri de cazare și 5.000 de studenți. Discriminarea e simplă: 1.000 sunt cazați, 4.000 nu sunt cazați”.

La finele lunii aprilie, Ministrul Educației a anunțat că a propus organizarea în toate universitățile a câte unui centru de vaccinare anti-COVID pentru studenții care vor să vină fizic la cursuri. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași a acceptat deja această propunere. De asemenea, Universitățile de medicină și farmacie din Iași, din Cluj și din Târgu Mureș vor organiza un maraton de vaccinare în perioada 14 – 16 mai.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. Itu scrie

    ok, deci pana acum se putea cu masca si nu era prapad, acum vreti sa chinuiti tinerii , care nu se imbolnavesc aproape deloc grav, pt protectia unora mai batrani, din care o parte importanta sunt vaccinati. ii puneti sa se imbrace ca pt ebola. locul givernantilor e clar in spitale de psihiatrie.

  2. Muntean scrie

    Omenirea va trebui să trăiască cu amenințarea coronavirusului „pentru viitorul previzibil” și să se adapteze în consecință, deoarece nu există nicio garanție că un vaccin poate fi dezvoltat cu succes, a avertizat unul dintre cei mai mari experți mondiali în domeniul bolii.

    Mesajul strict a fost transmis de David Nabarro, profesor de sănătate globală la Imperial College, Londra, și un trimis al Organizației Mondiale a Sănătății pe Covid-19.

    https://www.theguardian.com/world/2020/apr/18/dont-bet-on-vaccine-to-protect-us-from-covid-19-says-world-health-expert

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.