turcan

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan a susținut declarații de presă la Sibiu. Aceasta spune că cele două teme pe care le urmărește constant atât la nivelul Sibiului, cât și la nivel național, țin de creșterea ocupării locurilor de munca mai bine plătite, dar și  de îmbunătățirea  asistenței sociale.

Ministrul Muncii a declarat că sunt categorii întregi de persoane vulnerabile care nu mai pot fi sprijinite doar de sistemul de asistenţă socială de stat și au nevoie de un sistem de servicii sociale integrate la care să participe mediul economic şi organizaţiile neguvernamentale. Persoanele vârstnice, familiile monoparentale şi familiile cu mulţi copii sunt exemple de categorii care au nevoie de servicii sociale prestate de organizaţiile neguvernamentale.

“Până la urmă acesta este şi rolul deplasărilor pe care le facem în teritoriu, astfel încât să îmbunătăţim calitatea asistenţei sociale în România, aceasta să urmeze beneficiarul, să existe o competiţie de servicii în interesul beneficiarului în privinţa asistenţei sociale. Fondurile europene de care vom beneficia ca ţară să fie atrase într-un mod integrat, astfel încât să acopere, de la sprijin material, infrastructură, până la îngrijiri la domiciliu, sprijin educaţional, consiliere psihologică sau consiliere de carieră, iar în privinţa persoanelor instituţionalizate să tindem spre o dezinstituţionalizare cu integrare în societate, pentru a reda demnitatea şi un mediu de viaţă familial pentru persoanele care sunt într-o stare de vulnerabilitate extremă”, spune Raluca Turcan.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu